Maankamp

Op Maankamp gaan kinderen van 9 tot 13 aan de slag met thema's als vrienden maken, vrienden houden en persoonlijke grenzen. De kinderen zijn al op Sterkamp geweest en komen voor nieuwe uitdagingen en verrassingen staat in opnieuw een onvergetelijke vakantieweek.

De Ster is al 10 jaar expert op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling en organiseert kindervakanties waar leren en plezier maken hand in hand gaan. De unieke aanpak van De Ster, de STERK-formule, is wetenschappelijk bewezen effectief en vooral ontzettend leuk. Tijdens De Ster vakanties overnachten de kinderen op een fijne en sfeervolle locatie midden in de natuur.

'Peter heeft enorm van Maankamp genoten. Sinds het kamp heeft hij weer een twinkeling in zijn ogen.'

Dit leren kinderen op Maankamp

Maankamp is het vervolg op Sterkamp. Kinderen zijn al een keer mee geweest en de sfeer is vanaf de eerste dag vertrouwd. Hierdoor kunnen we voortbouwen op wat kinderen al geleerd hebben op Sterkamp.

Nieuwe onderwerpen

Kinderen gaan dieper in op de thema’s van Sterkamp en gaan aan de slag met nieuwe onderwerpen:
• Vrienden maken en houden
• Omgaan met groepsdruk.
• Omgaan met uitsluiting.
• Het verschil tussen pesten en plagen.
• Internetpesten
• De effecten van niet luisteren en hoe kan je iemand naar je laten luisteren.
• Leren omgaan met angsten.
• Ervaren en bewaken van je eigen grenzen
• Hulp vragen en bieden

Zo ziet een week Maankamp eruit

De opbouw van het programma van Maankamp is hetzelfde als bij Sterkamp. Naast de nieuwe uitdagingen en de vele bijzondere kampactiviteiten volgen de kinderen gedurende de week verschillende programmaonderdelen die op elkaar aansluiten:

Maanclub

In de Maanclub werken kinderen in kleine groepjes met elkaar samen onder leiding van een psycholoog. Ze leren dat gedachten, gevoelen en gedrag elkaar beïnvloeden en hoe je op verschillende manieren met lastige situaties om kan gaan.

Maantheater

Onder leiding van acteurs brengen kinderen in het Maantheater met veel humor de lessen uit de ster-club in de praktijk. In rollenspellen kunnen kinderen oefenen met lastige situaties, waardoor de relatie tussen theorie en praktijk echt duidelijk wordt.

Maanspel

Spelenderwijs werken kinderen onder leiding van bewegingsdeskundigen indirect aan verschillende doelen. Alles draait om samenwerken, plezier en spelvreugde.

Mentormoment

Met een eigen mentor werken kinderen dagelijks aan hun persoonlijke doelen. De kinderen geven elkaar tips, oefenen met elkaar in rollenspellen en leren zo van en met elkaar.

Klik hier voor nog meer filmpjes.

Ervaringen van ouders

Moeder van Daniel

'Wat een fantastisch kamp is het geweest. Daan heeft enorm genoten en gaf zelfs aan dat het leuker is dan onze eigen zomervakantie! Zijn enthousiasme is zo groot dat hij zelfs al over het stay strong kamp sprak. Leuk hoor!Wij zijn ook superenthousiast en vertellen het tegen iedereen die het horen wil over de mogelijkheden die De Ster biedt. Daan probeert de handvaten te gebruiken die hij heeft geleerd. Zelfs zijn broers wijzen hem erop: “Je weet nou toch hoe het moet, je bent op Maankamp geweest”. Daan geeft aan dat het niet altijd werkt. Maar goed, hij oefent 100% en ik weet zeker dat er iets goeds uit komt. Volgend jaar wil de middelste op Sterkamp. Hij piekert zich nu al suf over zijn leerdoelen.' 

Vader van Peter 

Onze Peter is vorige week op Maankamp geweest. Via deze weg willen we jullie alvast enorm bedanken! Peter heeft  enorm van Maankamp genoten. Sinds het kamp heeft hij weer een twinkeling in zijn ogen.. Hij lacht weer 'echt'. Dat zien we aan de kuiltjes in zijn wangen als hij lacht. Als er iets tegen hem gezegd wordt op een nare toon blijft hij rustig en gebruikt hij het sterstoplicht. Zo zei hij afgelopen weekend tegen iemand die iets tegen hem zij op een voor hem onaangename toon: "Dat zou je toch ook op een andere manier kunnen zeggen?"
Ik kan eindeloos doorgaan met voorbeelden geven, maar jullie hebben meer te doen natuurlijk!

Moeder van Kim

Toen ik de nazorg had was ik nog niet zo positief over de resultaten van het Maankamp. Kim was in het begin namelijk erg in de war. Ze wist even niet zo goed hoe ze zich op school moest gedragen. Echter, na drie weken had ze zichzelf helemaal hervonden. Ze heeft er zelf voor gekozen niet meer bij een bepaalde groep te willen horen. Ze komt voor zichzelf op en geeft duidelijk aan wat ze wel en niet wil. Hierom wordt ze gewaardeerd door anderen. Het gaat nu dus ontzettend goed! Ze blijft veel meer bij zichzelf en voelt zich hier lekker bij. Maankamp was geweldig en ze mist het nog steeds. We hebben inmiddels een reünie van zowel Ster- als Maankamp gehad en kregen allemaal meiden te logeren: erg leuk!

De kosten voor deelname aan Maankamp

De kosten voor Maankamp bedragen 805,- Euro. Dit is inclusief intake, de vakantieweek, een follow-up gesprek en een half jaar Sterpoli. Kun je de ouderbijdrage niet (volledig) betalen? Kijk dan bij mogelijke vergoedingen. 

De intake

Voorafgaand aan ieder Sterkamp vindt een intake plaats. Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging om samen met jouw zoon/dochter langs te komen. Tijdens de intake worden er verschillende gesprekken gevoerd en wordt aan zowel de ouders als de kinderen gevraagd enkele psychologische vragenlijsten in te vullen. Natuurlijk is er alle gelegenheid om ook zelf vragen te stellen. Na de intake wordt beoordeeld of de vakantie geschikt is voor het kind en hoe hij/zij tijdens de vakantie het best kan worden begeleid. Als jouw zoon/dochter met ons meegaat op kamp ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten. Dit rapport geeft een indicatie van de ontwikkeling van je kind.

De vakantieweek

Naast alle gewone kampactiviteiten krijgt ieder kind ook 28 uur coaching en persoonlijke begeleiding in een week. Onze aanpak is gebaseerd op verschillende psychologische theorieën, praktische vaardigheden zoals emotieregulatie en sociale vaardigheden. Deze theorieën en vaardigheden zijn op een slimme manier verpakt in een leuk programma waarin onder andere sociale vaardigheidstrainingen, speltherapie, bewegingstherapie en individuele coaching op een speelse manier zijn opgenomen. De combinatie van plezier én het leren van nuttige vaardigheden maakt onze aanpak ijzerSTERK en uniek.

De follow-up

Na Maankamp vindt er een follow up gesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt besproken wat de belangrijkste leerdoelen zijn geweest en welke ontwikkelingen er hebben plaatsgevonden. Daarnaast krijgt u pedagogische tips hoe u uw kind optimaal kunt ondersteunen in de toekomst.

De Sterpoli

Zowel ouders als kinderen kunnen met al hun vragen terecht bij ons online adviesbureau De Sterpoli. De Sterpoli is te bereiken via: sterpoli@stichtingdester.nl

Mogelijke vergoedingen

Een vergoeding via de aanvullende verzekering

Diverse verzekeraars vergoeden voor een deel de kosten van onze vakantieweken. U kunt dit zien in uw polisvoorwaarden onder het kopje ‘therapeutische vakantiekampen’.

 

 • Avero Achmea
 • CZ
 • De Friesland
 • Delta Lloyd
 • HollandZorg
 • Interpolis
 • Ohra
 • Pro Life
 • Promovendum
 • Salland
 • Zilveren kruis
 • Zorg en Zekerheid

Het Persoonsgebonden Budget

Bij de meeste indicaties worden de kosten voor onze vakantieweken vergoed vanuit het Persoonsgebonden Budget KortingsplekkenWij willen zoveel mogelijk kinderen een kans geven om met één van onze vakantieweken mee te gaan. Daarom bieden wij in samenwerking met verschillende fondsen kortingsplekken aan. Neem hiervoor contact met op met door een mail te sturen naar info@stichtingdester.nl.

Wetenschappelijk bewezen effecten

In samenwerking met de Universiteit van Amsterdam doen wij blijvend onderzoek naar de korte- en langetermijneffecten van onze vakantieweken.

Deze onderzoeken tonen aan dat zes weken na Maankamp het zelfvertrouwen en de sociale acceptatie sterk zijn toegenomen. Ook beoordelen de kinderen zichzelf significant positiever op het gebied van sportieve vaardigheden, schoolvaardigheden, fysieke verschijning en gedragshouding. De sociale angst is duidelijk afgenomen. Daarnaast laten kinderen na Maankamp minder teruggetrokken of provocerend gedrag zien. Na een jaar zijn deze effecten nog steeds aanwezig.

Direct inschrijven

Kampen 2020

Maankamp 32 - locatie De Houtkamp - Otterlo: 26 april - 1 mei 2020