Wij van WC eend....

Ik heb een writersblock. Al maanden. Mijn laatste blog ging namelijk over de overstap die Ravi ging maken naar de middelbare school en dat hij naar Sterk ID ging om hem daarop goed voor te bereiden.

Nu moet ik natuurlijk schrijven hoé het dan met Ravi gaat. Of Sterk ID effect heeft gehad. En hoe Ravi het nu doet op de middelbare school. Zucht….

Wij van WC eend adviseren WC eend….

Wie gelooft het enthousiasme van een directeur die schrijft over het effect van het programma bij haar eigen kind? Niemand toch? Ik zou er zelf in ieder geval mijn bedenkingen bij hebben. En dat belemmert mij dus al weken. Dat, terwijl ik overloop van trots en enthousiasme. Want Ravi heeft dus in één week Sterk ID veel geleerd, zit lekker in zijn vel en heeft zijn draai gevonden op de middelbare school. Mede daarom ben ik meer gedreven dan ooit om ouders en kinderen kennis te laten maken met de ontwikkelkracht van De Ster.

De bezuinigingen in de jeugdzorg hebben ertoe geleid dat uitsluitend hulp aan kinderen met een diagnose bekostigd mag worden met overheidsgeld. Preventieve- en laagdrempelige hulp komen meestal niet in aanmerking. Kortom, als ouders bij een instantie aankloppen voor hulp, kunnen ze deze alléén krijgen als de instantie het kind een diagnose geeft. 

Een diagnose krijgen heeft grote impact

Een meer dan zorgelijke ontwikkeling, want een diagnose krijgen heeft grote impact. Voor sommige kinderen biedt een diagnose houvast, maar voor de meeste kinderen is een diagnose een grote aanslag op het zelfbeeld. Probeer je er maar eens in te verplaatsen. Dat de omgeving je vertelt dat jij anders bent dan de rest én dat je dit de rest van je leven zult zijn. Vonnis levenslang. En vlak daarbij de risico’s op discriminatie door zorgverzekeraars of banken niet uit. U heeft ADHD? Nee helaas, wij hanteren een clausule, u komt niet in aanmerking voor onze verzekering. U heeft Asperger? Nee helaas, dan verstrekken wij u geen hypotheek. 

Wij van De Ster adviseren u daarom De Ster: ik kan er niets anders van maken. Met eigen ogen heb ik gezien dat een week Sterk ID heeft bijgedragen aan het zelfbeeld van mijn zoon. Hij leerde positiever over zichzelf denken, hoe hij nieuwe vrienden maakt, hoe je grenzen aanvoelt en kan aangeven. Naast mijn eigen zoon, hebben dit jaar ruim 400 kinderen in de leeftijd van 8 -16 geleerd dat ze veel meer kunnen dan ze dachten. Ze hebben geleerd dat ze géén probleemgevallen zijn. Ze hebben geleerd dat iedereen lastige situaties tegenkomt in het leven. En dat we allemaal kunnen leren die zelfstandig op te lossen. Zonder wekelijkse spreekkamer-sessies en zonder verlammende diagnoses. Mét nieuwe vrienden, maffe activiteiten en een hoop lol.