Slechte eetlust

Jij bent in de kookboeken gedoken. je hebt uren in de keuken gestaan en vol trots zet jij die overheerlijke spaghetti op tafel. En dan hoor je je kind: Gatver, dat lust ik echt niet!!!

Niet getreurd, dit ligt waarschijnlijk niet aan jouw kookkunsten. Het kan een logisch gevolg zijn van het feit dat de smaakontwikkeling van je kind in volle gang is.

Je wil natuurlijk dat je kind voldoende vitamines binnen krijgt, toch is het niet goed om je kind te dwingen zijn of haar bord leeg te eten. Dit kan averechts werken omdat een kind dat eet omdat het moet, later juist te veel kan gaan eten. Wel is het belangrijk dat je kind herhaaldelijk die spaghetti proeft. Want na ongeveer 15 keer proeven is een kind gewend aan een smaak en kan hij/zij iets zelfs lekker gaan vinden. Kinderen geven hierbij zelf aan het fijn te vinden als ze vooraf weten hoeveel happen ze minimaal moeten nemen.

Het is wel goed om na te gaan of je kind alleen thuis slecht eet, of ook op andere plekken. Is het namelijk alleen thuis het geval, dan heeft het weinig te maken met de eetlust, en is je kind waarschijnlijk de grenzen aan het opzoeken. Of ligt het misschien toch echt aan jouw kookkunsten? Dan kan een kookcursus wonderen doen!