Eens per twee weken naar papa

Een vader is binnen de opvoeding net zo belangrijk als een moeder, hij is een natuurlijk rolmodel.

Het is voor kinderen fijn om meerdere volwassenen in hun omgeving te hebben, waar ze met al hun vragen terecht kunnen, die echt van ze houden en waar ze eindeloos plezier mee kunnen maken. Maar is eens per 2 weken een bezoek aan papa voldoende?

Meerdere opvoeders zorgen voor stabiliteit. Want ook als ouder ga je door meerdere fases in je leven, waarbij je de ene keer alles kunt en wilt geven aan je kinderen en soms juist meer tijd voor jezelf nodig hebt. Hoe fijn is het dan, dat je deze extra ruimte kan nemen zonder dat je kinderen daar veel van merken. Daarnaast is het ook leuk voor kinderen om meerdere opvoeders te hebben. Zo ga je met de één voetballen en kan je onwijs lachen en met de ander bespreek je je problemen en bak je taarten. Deze aanvulling is prachtig!

Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit

Het mooiste is het natuurlijk als kindern vaker naar hun vader toe kunnen gaan, zodat de opvoeding meer evenredig gedeeld wordt. Dit biedt ook enorme voordelen voor jou als moeder. Als alleenstaande moeder heb je door de drukte, namelijk weinig tijd voor jezelf. Terwijl je bent veel meer dan een moeder. Je krijgt energie van ook andere dingen te doen zoals: met vrienden af te spreken, een boek te lezen, te shoppen of lekker een hele dag niets doen. Gewoon doen waar jij zin in hebt. Het zorgt ervoor dat jij er als moeder 100% voor kan gaan als de kinderen weer bij jou zijn, waardoor de tijd die je met hen doorbrengt veel mooier en waardevoller is. Vaak is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Daarnaast geef je je kinderen de kans om hun band met hun vader te versterken, waardoor zij met problemen zich makkelijker tot hem keren. Hoewel dat gevoelsmatig soms heel lastig kan zijn, brengt het je kinderen en daarmee jou als moeder zoveel blijdschap. Jij hoeft het als alleenstaande moeder niet alleen te doen!

Een mannelijk rolmodel

Mocht papa om wat voor reden dan ook niet in staat zijn om de jongens vaker te zien, ga dan op zoek naar een mannelijk rolmodel in je omgeving. Dit kan een familielid of een goede vriend zijn en vraag hem of hij deze taak mede op zich wil nemen. Hij kan dan leuke mannendingen met ze doen.

Door de opvoeding te delen, creëer je ruimte voor jezelf en krijgen kinderen extra steun van een vaderfiguur. Niet alleen jouw kinderen maar ook jij als moeder bloeit hier van op!