mieren in je buik boekentip

Boekentip om voor te lezen

Mieren in je buik van Priscilla van Nierop is een voorleesboek voor kinderen tussen de 9 en 11 jaar. In het boek worden onderwerpen zoals weerbaarheid en veiligheid op een luchtige, verhalende manier bespreekbaar gemaakt. Er is een verhalenboek en een handleiding.

Verhaal
Sissy en Sam raken bevriend met Maitilde, een mevrouw die in de buurt woont. Ze maken vervolgens allerlei avonturen mee. Maitilde is heel wijs en leert Sissy en Sam haar wijsheden. Bijvoorbeeld over je eigen ruimte waarin je eigen ik leeft. Net als bloemen die naast elkaar groeien, maar wel allemaal in hun eigen ruimte. Zelf mag je bepalen wie er in jouw eigen ruimte komt. En dat je voor jezelf mag opkomen en hoe je dat kan doen.                       

Handleiding
Hierin staan tips voor ouders over wat er besproken kan worden bij de verhalen. Welke vragen kun je aan je kids stellen om ze aan het kletsen te krijgen. Een tip bijvoorbeeld is om met je kinderen een wachtwoord af te spreken voor wanneer ze niet door hun ouders van school opgehaald worden. Dus stel je voor moeder heeft afgesproken dat de buurvrouw de kinderen van school haalt dan kunnen de kinderen de buurvrouw om het wachtwoord vragen.

Echt een aanrader!

-Door Chulah Berkowitz